EHIB Eivissa
UIB
Àrea privada
ca
UIB
ca
ES EN

Tècnic en Cuina i Gastronomia

Informació general Pla d'estudis Formació en empresa Sortides professionals Calendari i horaris Matrícula Material

Informació general

Els Estudis de cicle formatiu de Tècnic en Cuina i Gastronomia, són un cicle de grau mitjà de formació professional. Proporcionen a l'estudiant una capacitació per a:

  • Realitzar elaboracions culinàries.
  • Realitzar els processos de preelaboració i regeneració que sigui necessari aplicar a les diferents matèries primeres.
  • Preparar la decoració i terminació de les elaboracions, etc.

Durada: 2 cursos acadèmics

Requisits d'accés:

Tenir algun dels següents títols:

  • Títol de graduat en educació secundària obligatòria o d'un nivell acadèmic superior.
  • Títol Professional Bàsic (Formació professional de Grau Bàsic).
  • Títol de Tècnic o de Tècnic Auxiliar o equivalent a efectes acadèmics.

Haver superat:

  • 2n curs de Batxillerat Unificat Polivalent (BUP).
  • Prova d'accés a cicles formatius de grau mitjà.
  • Prova d'accés a la Universitat per a majors de 25 anys.
  • Una oferta formativa de grau C inclosa en el cicle formatiu.


Pla d'estudis

Consta d'un total de 2160 hores, distribuïdes en 2 cursos acadèmics que inclouen 500 hores de formació en empreses integrades en el currículum del cicle formatiu.

L'ús del telèfon mòbil en classe està prohibit per llei

Primer curs

AssignaturesHores
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria225
Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments80
Preelaboració i conservació d'aliments290
Tècniques culinàries

275

Digitalització aplicada als sectors productius30

Itinerari personal per a l'ocupabilitat I

90
Mòdul Complementari: Operacions bàsiques de restauració I120
Total1.110

Segon curs

Assignatures (docència curs 2026 - 27)Hores
Postres en restauració

250

Ofertes gastronòmiques90
Productes culinaris

330 

Anglès professional120

Sostenibilitat aplicada al sistema productiu

30

Itinerari personal per a l'ocupabilitat II

60

Projecte intermodular50
Mòdul complementari: Operacions bàsiques de restauració II40
Mòdul optatiu: Operacions bàsiques de restauració III80
Total1.050

Formació en empresa

Els Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior contemplen la formació en empresa o organisme equiparat durant un mínim de 500 hores, amb l'objectiu de completar els resultats d'aprenentatge adquirits en els diferents mòduls impartits en el Centre. Aquesta formació és clau per al desenvolupament dels coneixements adquirits, la comprensió de l'entorn de treball empresarial i la seva inserció laboral una vegada finalitzada la seva formació.

Des de l'1 de gener de 2024, la formació en empresa dels cicles formatius de Formació Professional cotitza a la Seguretat Social.

Sortides professionals

La superació d'aquests estudis permet accedir al món laboral com a:


  • Cuiner/a.
  • Cap de partida.
  • Empleat/da d'economat d'unitats de producció i servei d'aliments i begudes.
  • Empleat/da en empreses del sector de l'Hoteleria i la restauració.
  • Empleat/da en establiments de menjars preparats.
  • Empleat/da en empreses de distribució de productes alimentaris.

Calendari i horaris

El calendari acadèmic és l'instrument bàsic que orienta la planificació general a l’EHIB i conforme al mateix es desenvolupen totes les activitats acadèmiques.

Pot consultar en el següent enllaç el calendari acadèmic 


Matrícula

Per a accedir al primer curs s'ha de seguir un procés de preinscripció i de matrícula

PROCÉS DE PREINSCRIPCIÓ

Per a realitzar la preinscripció ha d'emplenar el formulari i enviar-lo per correu electrònic a secretaria.hoteleria@uib.es

FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ

Una vegada admès, només li quedarà formalitzar la matrícula.

Per a formalitzar la matrícula és imprescindible sol·licitar cita prèvia.

Documentació que ha d'aportar per a realitzar la matrícula a la Secretaria Acadèmica:

Fulls de matrícula i de protecció de dades emplenats 

Fotocòpia del DNI

Autorització SEPA signada si desitja domiciliar el pagament

Per a més informació pot posar-se en contacte via telefònica amb Secretaria Acadèmica

Telèfons: 971172472 - 971172375 -971071226

Correu electrònic: secretaria.hoteleria@uib.es.

Preu del curs acadèmic 2025 - 2026:

  • Primer curs: 1887,00 €
  • Segon curs: -

Material

Està totalment prohibit l’ús de telèfons mòbils i de qualsevol altre aparell electrònic no autoritzat pel professorat, tant dins l’aula com durant els exàmens. Només es permetrà l’ús de dispositius prèviament validats pel professor o professora responsable.


Contacta'ns